السلام عليكم
المقاديـــــر:
السمك:
1.
500 غ سمك منقى
2.
50 غ رز
3.
ملح
4.
معدنوس
5.
4 فصوص ثوم مفروم
6.
ملعقة اكل زيت
7.
ملعقة اكل
طماطم مصبرة
8.
هريسة
9.
½ ملعقة قهوة كمون
10.
ملعقة صغيرة بابريكا حلوة
11.
ملعقة صغيرة بابريكا حارة
الصلصة:
1.
3 فصوص ثوم مفروم
2.
3 ملاعق اكل زيت
3.
ملح + فلفل حار
4.
ملعقة اكل
طماطم مصبرة
5.
حبة طماطم مبشورة
6.
½ ملعقة قهوة
كمون
7.
ملعقة صغيرة بابريكا حلوة
8.
ملعقة صغيرة بابريكا حارة
9.
ماء
طريقة التحضير:
السمك:
1.
نعجن السمك مع بهارات.
2. + المعدنوس مقطع
رقيق والثوم والملح . .
3. + الروز .
4. +الزيت .
5. +الطماطم و
الهريسة.
6.
نخلطهم جيداً ثم نشكلهم كويرات.
الصلصة:
1.
نحط بالطنجرة ماء ونضيف المكونات زيت+ ثوم
مفروم+
2.
ملح +
طماطم مصبرة + طماطم مبشورة + كمون + بابريكا حلوة
3.
+ بابريكا حارة
على نار متوسطة بعد ماتغلي .
4.
نضيف كورات السمك مع الفلفل الحارونتركها تنضج
حوالي 20 دقيقة.
5.
نتركها على نار هادية حتى تعقد الصلصة.
6.
التزيين حسب الرغبة.